Werkwijze

Over psychosociale hulp in Baarn en omgeving

 

Psychosociale hulp is hulp door middel van begeleidingsgesprekken, een luisterend oor en ondersteuning gedurende een moeilijke periode. Psychosociale problemen hebben te maken met gevoelens of gedachten en andere mensen of instanties. Het kunnen persoonlijke, relationele of maatschappelijke problemen zijn en het is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan steun.

Als psychosociaal hulpverlener help ik je, met het helpen van jezelf. Ik stel vragen en ik doe oefeningen met je, die je inzicht geven in je situatie. Ik geef geen adviezen en ik bied geen kant-en-klare oplossingen aan, maar ik help je om je eigen plan te ontwikkelen over hoe jij verder wilt en ik ondersteun je bij de uitvoering van dit plan.

De gesprekken

De gesprekken van Helpend Gesprek zijn gericht op wederzijds vertrouwen en goed luisteren. Met dit goede luisteren ontdek ik de essentie van wat er niet goed gaat in het leven van iemand. Mijn persoonlijk motto is: als er echt geluisterd wordt, vertelt de cliënt zijn verhaal, wat van betekenis is en wat zin geeft in zijn of haar leven”. Daarmee kunnen we samen verder. Vanuit gelijkwaardigheid en een open houding kijk ik naar jouw mogelijkheden. Ik ben geduldig, betrokken en ik heb een schat aan ervaring waarmee ik je kan en wil helpen.

Praktische informatie

Helpend Gesprek is actief in Baarn en omgeving (Amersfoort, Eemnes, Hilversum, Soest).

Het eerste contact is kosteloos en vrijblijvend. We maken kennis en we bespreken of ik voor jou de juiste hulpverlener ben. Als we elkaar vinden, maken we een plan voor het vervolg.

De ondersteuning bestaat meestal uit 5 tot 8 gesprekken van één tot anderhalf uur, in principe bij u thuis.

Het tarief is €75 per gesprek .
Op de contactpagina kunt u mijn contactgegevens vinden.

Zorgverzekeraars vergoeden de gesprekken als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Klik hier voor het vergoedingenoverzicht van de zorgverzekeraars.