Over mij

Wie ben ik ?

 

Mijn naam is Corrie van Eijk.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur, ik wandel en doe aan yogaOm meerdere redenen ben ik een eigen praktijk Helpend Gesprek gaan opzetten.

Allereerst omdat het proces van jezelf emotioneel in balans houden me enorm boeit. Ieder heeft zijn eigen hulpbronnen en doet dat op zijn eigen manier. In mijn vorige functies heb ik cliënten hierbij mogen begeleiden. Ik ben mijn eigen praktijk gestart, omdat ik het op mijn eigen manier wil doen, de manier die goed voelt voor mij en mijn cliënt.

Mijn opleidingen heb ik gekozen om steeds beter te worden in hulp bieden bij sociaal emotionele problemen, rondom rouw, verlies, sociale contacten, veranderingen, eenzaamheid en zingeving. Inmiddels heb ik tal van methodes tot mijn beschikking. In 1997 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk afgerond en in 2005 de Post hbo-opleiding “contextueel werken”.  Het is de basis, van waaruit ik me verder heb ontwikkeld.

Daarnaast heb ik zelf ook periodes gekend van minder in “balans zijn”. Ik heb ervaren hoe een hulpverlener een tijdje met me meeliep en mij kon steunen door mij inzicht te geven. Het stilstaan bij, gehoord en gezien worden hielpen mij toen enorm. Ik kreeg weer meer zin in het leven en zelfvertrouwen. Door deze positieve ervaringen kon ik weer alleen verder. Deze steun wil ik mijn cliënten bij Helpend Gesprek ook bieden.

Bovendien wil ik vanuit mijn praktijk Helpend Gesprek, vanuit mijn hart, professionele betrokkenheid bieden. Mijn drijfveer is anderen te helpen weer betekenis te geven aan hun leven. Mijn overtuiging is dat ieder zijn eigen wijsheid bij zich heeft.  Mijn opleidingen, levenservaringen, spiritualiteit en eigen levensfase bieden mij inzicht. Ik kan helpen tijd te nemen om  inspiratie op te doen en betekenis aan het leven te geven . Mijn houding als psychosociaal hulpverlener is informeel,  betrokken en nieuwsgierig naar de ander. Ik sluit makkelijk aan, ik heb lichtheid in mij en humor bij me. Ik leef me makkelijk in, in de situatie van de ander.

Hieronder een deel van een toepasselijk gedicht van Antonio Machado ( 1875 – 1939) uit: “Cantares y Proverbios” Vertaling: Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier,

 

Reiziger er is geen weg” 

Reiziger,er is geen weg
de weg maak je zelf, door te gaan.

Alles gaat voorbij en alles blijft,
maar het is aan ons om te gaan,
verder gaan en wegen banen,
wegen over de zee.

Reiziger er is geen weg,
de weg maak je zelf, door te gaan,
stap voor stap, regel voor regel.
Als de vink niet kan zingen,
als de dichter een pelgrim is
als bidden ons niets oplevert:
reiziger, er is geen weg,
de weg maak je zelf,
door te gaan stap voor stap,
regel voor regel

Waarom de sporen van het toeval wegen noemen?
Ieder die voortgaat, wandelt, als Jezus, over de zee.